Vreautoner Logo
0369 454 488 | 0786 481 478
Suport tehnic de Luni pana Vineri intre orele 8:00 - 17:00

SCHWARZ GRUPPE INT PLANTEAZĂ! - 2019

 

SCHWARZ GRUPPE INT PLANTEAZĂ!

ACŢIUNE DE ÎMPĂDURIRE 30.03.2019!

 

                În luna martie 2019, Schwarz Gruppe Int a demarat campania de împădurire “Schwarz Gruppe Int Plantează!” în dorinţa de a responsabiliza şi educa lumea în privinţa impactului pe care-l avem fiecare asupra naturii şi asupra defrişărilor care au loc anual în România.

            Ştim, este o acţiune minoră pe lângă faptele infracţionale care au loc lună de lună în întreaga ţară. Dar ne dorim încetul cu încetul să demarăm astfel de campanii tot mai des astfel încât să devină o regulă pentru fiecare primavară şi toamnă şi să implicăm cât mai multă lume.

            Fiind o iniţiativă care a luat naştere în urmă cu câţiva ani în urmă, noi ne-am luat  promisiunea  ca “pentru fiecare toner ECO-OEM achiziţionat, Schwarz Gruppe Int plantează un copac”, şi a invitat colaboratori, clienţi şi nu numai, să se implice în mod direct  cauzei noastre, de a planta  un minim de 1721 puieţi pentru fiecare toner ECO-OEM achiziţionat în anul 2018.  

            Şi pentru că ne-am dorit un număr cât mai mare de participanţi, am început campania de promovare din timp, promovând evenimentul atât local în revista “Zile şi Nopţi“, cât şi la radio Kiss Fm şi Rock Fm, dar şi pe Social Media: Facebook, Twitter şi LinkedIn, lucru care s-a observat şi a dat roade.

            Astfel că, Schwarz Gruppe Int în colaborare cu Romsilva Sibiu în data de 30 Martie 2019 de la ora 9 la Poligonul Armatei din dealul Dăii, şi-a aşteptat cu emoţii şi entuziasm voluntarii anunţaţi în număr neaşteptat de mare, aproximativ 400 de persoane participante.

            Deoarece vremea a fost ideală, Schwarz Gruppe Int împreună cu minunaţii voluntari au plantat, nu numai mii de puieţi care să „fixeze” terenul neproductiv, ci şi tot atâtea dovezi că spiritul civic, parteneriatul şi voluntariatul nu sunt doar noţiuni de dicţionar, ci au cea mai concretă acoperire în fapte.

            Dorim să menţionăm pe această cale, că jumatate din voluntari au fost copii care au înfruntat cu îndârjire kilometrii întregi şi denivelări pentru a ajunge în zona destinată plantării, dar cu o voinţă incredibilă de a-şi planta propriul copăcel. Pe întreaga desfăşurare a acţiunii, copiii şi nu numai au primit apă, mere, eugenii şi multă voie bună pentru a-şi reface puterile.

            În semn de mulţumire, spre finalul acţiunii am personalizat zona de plantare dedicată companiilor implicate, iar la finalul acţiunii, fiecare participant a primit o diplomă de participare.

            Ne dorim ca, prin intermediul acestui proiect, oamenii să devină mai solidari şi să acorde o importanţă majoră protejării mediului înconjurător, dar şi să devină un exemplu pentru alţi semeni. Noi credem că prin implicarea acestora în viaţa comunităţii, la acţiunile de împădurire fiecare persoană va înţelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică şi tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mişcări de conştientizare ecologică, susţinând protejarea mediului înconjurător.

            Iar în contextul în care atâtea păduri au fost puse la pământ şi se înregistrează atât de multe agresiuni asupra mediului înconjurător, cu efecte negative pe termen lung asupra vieţii generaţiilor de astăzi şi a celor viitoare, acţiunea implementată de Schwarz Gruppe Int devine şi mai importantă, înrădăcinând nu numai arbori şi şansa la o viaţă mai sănătoasă, ci şi, vrem să credem, puterea implicării şi pe cea a exemplului bun, demne de urmat.

            La rândul lor, merită apreciate eforturile Romsilva – Direcţia Silvică Sibiu , care au susţinut chiar de la început implementarea acţiunii „Schwarz Gruppe Int Plantează”, precum şi cele ale partenerilor – Telekom România, Roumasport – Decathlon, Guhring, Kromberg & Schubert România Me, Scandia Food, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Biblioteca Naţională A României, Colegiul Tehnic Victor Ungureanu Cîmpia Turzii, Unitatea Militara 01812 Ilfov – Bucureşti, Ministerul Apararii Unitatea Militara 01662 Craiova, Aeroportul Internaţional Mk Constanţa, Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina,  Expertarom Food Ingredients, Roel, Ericom Copy, Trans Euro Textile – Lacoste, Agile Business Consulting, Tera Acces, Sirfit, 3D Est, Alfa Birotic Systems şi nu în ultimul rând sutelor de voluntari, în special copiilor implicaţi de la Şcoala Regina Maria judeţul  Sibiu.

            Echipa Schwarz Gruppe Int vă mulţumeşte tuturor pentru implicare şi dăruire şi vă aşteptăm într-un număr şi mai mare anul viitor.

 Urmăreşte întreaga acţiune >>